COL·LECCIONS

Solidària, Poesia i Novel·la curta

Col·lecció Solidària

“Ciència flama redempta” (Josep Salip Sardà).

Una aposta per projectes relacionats amb l’àmbit social i sanitari.

La Ponsètia, una fada amb colitis ulcerosa.

Un conte de Montse Cufí il·lustrat per Mar Bertran

Per a la investigació de les MII (Malalties Inflamatòries Intestinals).

Coneixes la fada Ponsètia? La Ponsètia és una fada feliç que viu al Bosc de la Falguera, però té una peculiaritat, no creix al mateix ritme que les altres fades d’aquest bosc, i no sap per què, fins que un bon dia apareix un estranger.

Llegeix i descobreix-ne l’emocionant història.

imatge-ponsetia

Col·lecció Poesia

Els autors al llarg de la història han definit la poesia de diferents maneres; fins i tot indefinit. Per a Girasol Edicions “la poesia és la paraula viscuda al cor del company”; o altrament, “la poesia és el reclam ingent d’una injustícia”.

“Pinto els teus ulls blaus, com si mai n’hagués pintat d’altres…
Hi siguis o no” (Montserrat Cufí Adroher).
Una aposta per la terra i la preservació de la memòria col·lectiva.

Empordà arrel de la meva vida

Un poemari de Montse Cufí

En els moments històrics que va viure Catalunya, Empordà arrel de la meva vida va ser un retorn a la terra, on l’ànima troba el nutrient necessari i el repòs desitjat que l’alliberarà de les cadenes imposades per segles de patiment i setge. Representa la nostra pròpia llibertat interior, una independència que entrellaça tot un poble a través d’un sentiment filat amb llana tova que a poc a poc es va recuperant de les ferides. L’enyor de la terra, que un cop ens va acollir i gronxar, transforma un món intern ric i pròsper en amor.

 

Empordà arrel de la meva vida és un viatge que conclou després d’un cicle de set anys representat en cada poema de Nadal. Aquest cicle s’inicia el 2008 i finalitza el 2014 amb el poema «El número màgic».

Miscel·lànima per a tu

Un poemari de Montse Cufí

Miscel·lànima per a tu, és un recull de poemes procedents dels replecs de l’ànima d’un esperit que ha despertat a la consciència després de nou anys de gestació (en el poema “Nou repics de gong”, pag. 20) equivalents a nou mesos d’espera dins el ventre de la mare, en aquest cas, de la mare Terra. Comença en el moment de la concepció (en el poema “Amant”, pag. 3), que es va transmutant en matèria amorosa pel cant (en el poema “Cançó de bressol”, pag. 6) i va adquirint tota una sèrie d’informació al llarg del procés. Com a partícula divina se li ofereix un do o vocació (en el poema “Fils de complicitat”, pag. 10), certes virtuts i altres qualitats. Fins a la celebració del naixement (en el poema “Si les lloques s’acloquen…”, pag. 26). Embolcallat per aquest estol d’amor incondicional (en el poema “Violeta de genciana”, pàg. 31), es rendeix confiat a la naturalesa que l’ha creat, viu feliç i aporta felicitat. Sent que ho té tot i que tot li ha estat donat abans d’aprendre a caminar, així que només li queda tocar la música que ha vingut a tocar. Com diu William Shakespeare: “Ser o No Ser.”

Pensaments Blaus

Un poemari de Montse Cufí

A Pensaments Blaus Montse Cufí mostra una veu pròpia, conscient en tot moment que la poesia s’estén pertot, que impregna la vida i permet cantar el misteri, el mateix misteri, i fer-lo extensiu als lectors. “Abraçar la poesia és abraçar l’esperit universal”, ens diu ella.

L’instant poètic és etern, un espurneig que connecta el món amb el sentiment i que es destil·la en paraules. Al llarg d’aquest poemari es fa present la idea de l’exili, del sentiment d’exili vital que experimenta la poeta, un dol arrelat en la malaltia que l’acompanya des de fa temps i que ella sap transformar i traduir en paraules, tot revestint-se de resiliència i fent ús de la capacitat catàrtica que atorga l’art de la poesia. Ella mateixa en parla com a “present diàspora de béns immaterials d’exili. Perquè els exilis prenen moltes formes; però, de totes elles, només se’n pot extreure una textura inerme, fortuïta del passat”, argumenta Núria Esponellà en el pròleg d’aquest poemari.

Com aconseguir un dels nostres poemaris.

Per adquirir un dels nostres poemaris cal emplenar el formulari següent amb les vostres dades. Rebreu un correu electrònic en què s’indica el número de compte bancari per du a terme la transferència corresponent al poemari escollit. Un cop realitzada, en el termini de 24 h (no inclou caps de setmana ni festius), rebreu el poemari.

IMPORTANT: només es pot realitzar la compra d’un poemari per persona. En el cas que se’n vulgui comprar més exemplars, caldrà omplir de nou el formulari.

Col·lecció novel·la curta

“L’amor troba els seus camins, encara que sigui a través de senders per on ni els llops s’atrevien a seguir la presa” (Lore Byron).

Jo, Júlia

Transcripció de la biografia de Júlia Domínguez Fernández per Montserrat Cufí Adroher

Jo, Júlia és la història d’una dona extraordinària —filla mitjana de tres germans, l’Andreu el gran i la Roser la petita— que commou i encoratja. Comença a Santiago del Campo, el poble de Càceres dels seus pares, la Carme i en Fèlix; passa per Barcelona i Berga, entre altres localitats catalanes. Allà, a Santiago del Campo, la vida s’obre pas a través de la Júlia, però s’ensorra amb la mort del seu pare Fèlix quan la Júlia té nou anys. La història finalitza ben entrada la seixantena de la protagonista, a Palamós. El retrat costumista de l’època, la falta de recursos econòmics, la dictadura franquista amb totes les seves restriccions i el paper de la dona reclòs i reduït a l’absurd, amb total pèrdua del seu poder, en contraposició a un pensament lliure, bondadós i massa avançat; el de la Júlia. L’enigma dels Joseps —homes despòtics, egoistes i infidels—, la mà negra d’un ésser proper i estimat i la traïció familiar. Aquest és el marc per on discorre aquesta novel·la, que de tan real sembla fictícia. Jo, Júlia és renéixer de les cendres d’una dona a qui, sense adonar-se’n, li han pres la identitat. És un crit a la llibertat, a ser dones completes, madures i independents. «Transcriure la vida de la Júlia ha sigut tan apassionant com emocionant. I dic emocionant en el sentit emotiu; una història corprenedora. Captar els sentiments i les emocions de la protagonista, posar-me a la seva pell per transmetre al lector la màxima comprensió i enteniment… Gràcies, Júlia, per aquesta oportunitat. Us convido a fer-ne una lectura curosa, serena i sense judicis.», comenta l’editora.

Com aconseguir una de les nostres novel·les curtes.

Per adquirir una de les nostres novel·les curtes cal emplenar el formulari següent amb les vostres dades. Rebreu un correu electrònic en què s’indica el número de compte bancari per du a terme la transferència corresponent a la novel·la escollida. Un cop realitzada, en el termini de 24 h (no inclou caps de setmana ni festius), rebreu la novel·la curta.

IMPORTANT: només es pot realitzar la compra d’una novel·la curta per persona. En el cas que se’n vulgui comprar més exemplars, caldrà omplir de nou el formulari.